30 Temmuz 2010 Cuma

Görme engelliler için Rubik Küpü

Konstantin Datz Rubik küpünü Braille alfabesini kullanarak görme engelliler için tekrar yorumlamış.

Tate Otama

Mikiya Kobayashi tasarımı, kendi başının çaresine bakabilen, ayakları üzerinde durmayı bilen Tate Otama 2010'da Red Dot almış bir ürün.

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Tasarım için öderim

Grafik temelli Artefacture sıkça kullandığımız günlük objeler üzerine imzaları ya da şiarları haline gelmiş "Tasarım dünyayı kurtaracak" ve "Tasarım için öderim" cümlelerini yazarak tasarıma olan bilinci kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Artefacture daha önce tişörtlerinde gördüğümüz bu iki cümleyi şimdi de kupalar ile masalarımıza taşıyor... Sloganın önüne geçmemesi adına bildiğimiz, sıradan, düz objelerin üzerine sadece tipografinin gücünü kullanarak yazılan bu cümleler sizi mesajdan başka hiçbir şeyi düşündürtmeyecek şekilde uygulanmış.

27 Temmuz 2010 Salı

B-chain

Koreli tasarımcı Cho Hyung Suk'un bisikletiyle dolaşırken zincirlerin ne kadar işlevsel olduğunu düşünmesiyle başlayan süreç meyvesini B-chain olarak vermiş. Zincir parçalarının ne kadar fonksiyonel ve birbirlerini tamamlayıcı olduğunu vurgulayan tasarımcı omurlu yapıya sahip teknolojik yapıları ve parlak malzemelerinin ışıltısıyla gözümüzü alan benzer tasarımlardan çok daha samimi ve naif bir ürün ortaya çıkarmış.

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Dikkat kırılır!

Sylvia Pichler tarafından Skitsch için koli bantlarından tasarlanmış masa ve yer lambaları.

22 Temmuz 2010 Perşembe

KAWS müzede

Simgelere, geçmişe, günümüze dokunarak, popülerle oynayarak popülerleşen işlerin sahibi grafiker, sokak sanatçısı, heykeltıraş, tasarımcı oyuncakları ve kıyafet tasarımcısı Brian Donnelly, nam-ı diğer KAWS...

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Kağıt deyip geçme!

Los Angeles'lı sanatçı Jeff Nishinaka'dan ışığı ve gölgeyi de katarak yaratılmış kağıttan heykelcikler.

Auto Flip Clock

Geçmişi yeniden yorumlayıp masalarımıza ulaştıran bir ürün Auto Flip Clock.

20 Temmuz 2010 Salı

Silikonlu Hennessy

Fransız Hennessy cep konyakları için tasarlanmış olan silikon kılıflar ürünü poplaştırmış gibi görünse de ürünün kalitesi ve ağırlığından çok da bir şey çalmış gibi durmuyor.

Pivot Power

Farklı tipteki fişlerin birbirlerini rahatsız etmeden enerjilerini alabilmeleri ve sığmayan fişe uygun yer açabilmek için tüm cihazları kapatıp, yer açma derdini sonlandırmak adına Quirky'den Pivot Power.

15 Temmuz 2010 Perşembe

Momiji

Küçük bir İngiliz kasabasından yola çıkıp, birçok tasarımcının katılımıyla büyüyen ve üne kavuşan, plastik reçine üstüne el boyaması mesajcı Momiji bebeklerini tarihi Pera Palas Oteli'nin hemen karşısındaki Herşey Aşktan'ın küçük dükkanında bulabilir, cazibesine dayanmak güç badem ve fıstık ezmelerinin yanında bu bebeklerin içine gizlenen güzel mesajlar yollayabilirsiniz...

Renault DeZir

Fransız romantizminin otomobil üzerindeki etkilerini aşktan ilhamla tasarlanan Renault'un DeZir konseptinde görmekteyiz. Konseptlerinin yoldaki otomobillerinden her zaman daha iyi ve farklı bir çizgide olmasına alıştığımız Renault, Laurens van den Acker'in tasarım şefi olarak ilk kez rol aldığı projede elektrik motoru ve yakıcı kıvrımlı hatları ile cep telefonunuzu koyacağınız bir yer bulamayacağınız bir iç mekan sunuyor...

XtremKey

10 tonluk bir kamyona karşı koyabilecek güçte olan sarmısak presi kılıklı bu 64 GB'lık flaş bellek modülü 2 mm. kalınlıktaki alaşım gövdesi ve contası ile her türlü darbe, basınç, su ve hava şartına karşı bilgilerini korumak isteyen maceracılar için LaCie tarafından geliştirilmiş.

Lightleaf

Kablosuz olarak şarj olabilen, OLED bir kitap ayracı... Çevrenizi ışığınızla rahatsız etmek istemeyeceğiniz ortamlarda kullanabileceğiniz Valentina Trimari tasarımı bu aydınlatma gereci, hem teknoloji öngörüsü sunuyor, hem de resim üzerinde oynayarak yaratacağınız etki ile belki de çok hakim olmadığınız bir konuda tasarım namınızı nasıl yürütebileceğiniz örneği...

9 Temmuz 2010 Cuma

Acquatinta

Produzione Privata markasını taşıyan bu sarkıt lamba mimar yaşlı kurt Michele de Lucchi'nin kek fanusu olan el yapımı Murano camına küçük bir dokunuşuyla tasarlanmış.

8 Temmuz 2010 Perşembe

Nesiller boyu

İstediği oyuncağı bulamayıp kendi oyuncak firması Auditorium'u kuran Brad Denboer tasarımı Boattail Racer huş ağacından oyulmuş karoseri, paslanmaz çelikten aksı, akik taşından (cornelian) jantları ile nesilden nesile geçmesi için üretilmiş bir oyuncak. Boattail Racer sizden önceki kullanıcılarını da bilmeniz için her yeni nesle devredilirken isminizi yazıp yeni sahibine vereceğiniz bir de ruhsata sahip.

Baltalı ilah

Baltayı "arzu objesi" haline getirmeyi bilmiş Best Made Company'nin yelkenliler gibi renklendirerek kişiselleştirdiği baltaları, deri taşıma kılıfları ve ambalajları ile işin içine ruh katınca "balta da tasarlanır mı?" sorusunu ortadan kaldırıyor.

Zamane Zagorlar'ına...



Lezzet savaşları

Marc Owens'in kurmalı tuzluk-biberlik robotları tatsız yemeklere savaş açacak ve sofranızın tadı tuzu olacak.

Move-on



Alberto Villareal'in Agent için yolculuklardaki bir çok soruya cevap olması adına tasarlanmış olan Move-on "yer kaybı benim için sorun değil" diyenler için...

6 Temmuz 2010 Salı

Dummy


Alessandro D'Angeli'nin iki taraflı kullanımı ile eşsiz ahşap portmantosu Dummy tercihi size bırakıyor.

Boomerang Wok

Nikolai Carels'in Boomerang isimli wok tavası spatula ile tek hamlede veya ustaca bir bilek hareketiyle pişirdiklerinizi çevirme imkanı veriyor.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Hem ataç hem USB

Bu yarı zamanlı ataç yarı zamanlı USB hem dijital dosyalarınızı hem de her türlü matbu evrağınızı birarada tutabiliyor. Emami Design'a Red Dot kazandıran konsept iki farklı nesilden dosya türüne de hakim olmasıyla farklı gibi görünen ama sadece kabuk değiştirmiş iki fonksiyonu birden içinde barındırıyor.

2 Temmuz 2010 Cuma

Göğsünü gere gere!

Supermandolini'den her türlü hava şartında, saatler süren çatışmalardan zaferle çıkan, kıpırdaman, dakikalarca parmağı tetikte bekleyen, destansı anlar yaşayan sanal savaşçıların torunlarına bırakabilecekleri bir gurur nişanı...

1 Temmuz 2010 Perşembe

.

.